Kolačići


Većina je web preglednika postavljena za prihvaćanje kolačića pa kad pristupite stranicama internet trgovine eCroatia.hr vaši se neosobnoi podaci automatski bilježe. Radi se podacima kao što je broj posjete, prosječno vrijeme posjete stranici, posjećene stranice.


Kolačiće koristimo za ispravno funkcioniranje naše web stranice, kako bismo mjerili njezine performanse te vama omogućili personalizirano iskustvo kupnje i relevantne oglase koji vam se prikazuju na stranici. Možete podesiti preglednik da ne prihvaća kolačiće, no tada naše usluge možda neće raditi kako treba.


Kolačići su standardni alati za spremanje informacija o korištenju web stranica. Oni nastaju automatski kad posjetite neku stranicu. Pohranjuju se u okviru preglednika koji koristite na vašem računalu, pametnom telefonu ili drugom uređaju.


Kolačići koji se koriste u eCroatia.hr internet trgovini


Postoje 2 osnovna tipa kolačića koje koristimo.


  1. Trajni kolačići su oni kolačići koji u vašem pregledniku ostaju određeno vrijeme ili dok ih ne uklonite ručno.

  2. Privremeni kolačići brišu se čim izađete s naše web stranice.


Prema funkcionalnosti kolačići koje prikupljamo dijele se na:


  1. Nužno potrebni kolačići

Nužni kolačići su važni za osnovno funkcioniranje web stranice. Bez njih većina usluga koje koristite na web stranici, ne bi radila ispravno, npr. ne biste se mogli prijaviti na svoj korisnički račun, ni staviti proizvode u košaricu.


  1. Iskustveni kolačići

iskustveni kolačići prikupljaju podatke o ponašanju korisnika na internet stranici, u svrhu pobaljšanja iste iste (npr. koji se dijelovi stranice najčešće posjećuju). Putem podataka koje prikupljaju ovi kolačići ne može identificirati korisnik.


  1. Funkcionalni kolačići

Funkcionalni kolačići omogućuju internet stranici pohranjivanje postavaka na vaš preglednik, kao što su jezik, regija, ime... koji pružaju napredne peronalizirane značajke. Ovi kolačići omogućuju internet stranici praćenje vaših akcija. Omogućuju nam i analizu uspješnosti različitih prodajnih kanala.


  1. Remarketing kolačići

Remarketing kolačići služe za personalizaciju sadržaja reklama i njihove što bolje ciljanosti. Takve kolačiće načešće koriste marketinške i socijalne mreže (treće strane), kako bi vam prikazale više ciljanih oglasa, ograničavaju ponavljanje oglasa ili mjere učinkovitost kampanje.

Primjerice, informacije o proizvodima koje ste kupili na našim web stranicama reklamna agencija može prikazati u okviru prikaza i prilagodbe reklamnih bannera na vama prikazanim web stranicama. Međutim, trećim stranama su ovi kolačići dostupni u anonimnom obliku i na temelju ovih podataka nije vas moguće identificirati.


Podatke dobivene iz datoteka s kolačićima čuvamo maksimalno 1 godinu.